Lunds universitets Science Village-kontor

Naturvetenskapliga fakultetens och LTH:s gemensamma kontor för LU:s Science Village-etablering

Sommarhälsningar – ett år på Science Village-kontoret

Somriga motiv. Fotokollage.
Lunds universitets Science Village-kontor firar ett år och önskar er en riktigt fin sommar!

Ett år har gått sedan dörrarna till Lunds universitets Science Village-kontor på IKDC öppnades. Mycket har hunnits med:

  • Ett flertal workshops arrangerades i slutet av 2021 med Naturvetenskapliga fakultetens dekan, prorektor vid LTH och representanter från forskning, GU-verksamhet, stödverksamhet och från studentkårer.
  • Fyra förslag på scenarier för omfattning togs fram av fakultetssamordnarna, och reviderades senare under dialogrundan till två nya förslag på scenarier för omfattning: scenario 5 och 6.
  • Ett stort antal dialoger och diskussioner med representanter från olika verksamheter (medarbetare och studenter) under tidig vår – ca 1000 personer.
  • Två scenarier för omfattning, scenario 5 och 6, skickades på remiss mellan den 17 februari och 12 april, till sammanlagt 86 adressater inklusive samtliga fakulteter.
  • Remissvaren sammanställdes och sammanfattades.
  • Risker inventerades under dialogerna och kompletterades med remissvaren. En analysgrupp med representanter från utbildning, forskning, stödverksamhet samt studenter från både fakulteterna utsågs för att utveckla och beskriva riskerna. Fakultetsledningarna på LTH och Naturvetenskapliga fakulteten har bearbetat riskarbetet vidare, och kompletterat det med riskbedömningar samt åtgärdsbeskrivningar med ansvariga.

Godkännande av omfattningsförslag förväntas i september/oktober hos båda fakultetsstyrelserna och sedan överlämnas det till rektor. Vi ser fram emot att rektor ska ge grönt ljus för nästa steg så att vi i höst kan gå vidare med verksamhetsbeskrivningar och lokalprogram.

Vi har ett stort och viktigt arbete framför oss. Vi är glada över det stora intresset för Lunds universitets etablering i Science Village och vill passa på att tacka er alla för gott samarbete under det gångna året! Vi ser fram emot att träffas igen när ni alla är tillbaka i augusti. Behöver ni komma i kontakt med oss i sommar, använd gärna vår funktionsmejl: svkontoret@rektor.lu.se.

För den nyfikne är det mycket som redan är på gång i Science Village och Brunnshög. Under våren togs spadtag för The Loop och Space. Besök gärna Nobelparken, Kunskapsparken och Hage. De är verkligen värda ett besök!

Glad sommar önskar Science Village-kontoret!

juli 1, 2022

Inlägget postades i

Science Village-kontoret