Naturvetenskapliga fakultetens och LTH:s gemensamma projektkontor för LU:s Science Village-etablering

Tisdag 16 november : Samtal på Science Village-kontoret: Om universitetets campusplan och dess utveckling

Science Village-kontoret bjuder in till årets första samtal. Samtalet kommer att fokusera på Lunds universitets campusplan.

Inbjudna gäster är Per Mickwitz, professor och vicerektor för forskning, hållbarhet och campusutveckling tillsammans med förutvarande vicerektor och professor Sven Strömqvist som ledde arbetet med att ta fram universitetets nu gällande Campusplan 2012. Vad har Sven för lärdomar att förmedla till Per som har uppdraget att leda arbetet med att ta fram en ny plan? Hur står sig planen idag, snart nio år efter att den togs fram? Hur ser arbetet och processen ut för att ta fram en ny campusplan?

Samtalet leds av Science Village-kontorets koordinator, professor Eva Åkesson.

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor efter samtalet.

När: 16 november 2021
Tid: 08:00-09:00
Var: Online – Zoom (anmälan krävs)

Föranmälan krävs

Om “Samtal på Science Village-kontoret”
Science Village-kontorets kommer framöver att erbjuda en serie samtal med inbjudna gäster som tar sig an ämnen relaterade till Lunds universitets Science Village-etablering men även campusutveckling i stort.

Kommande samtalsämnen inkluderar: strategier för upphandling; visioner och mål för Lunds kommun, regionen och universitetet för Science Village-etableringen med flera. Håll utkik i Lunds universitets kalendarium och på Science Village-kontorets blogg för uppdateringar om kommande seriesamtal.

Om Science Village-kontoret
Science Village-kontoret är ett gemensamt stöd till Naturvetenskapliga fakulteten och Lunds tekniska högskola för att optimera etableringen i Science Village och stärka de nya möjligheter som därmed uppstår på nuvarande campus. Kontoret öppnade den 1 juli 2021 på Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC) och leds av Eva Åkesson, professor vid kemisk fysik vid Lunds universitet och koordinator för kontoret. Kontoret arbetar för att bidra till universitetets vision om miljöer i samspel, förnyelse av universitetet, forskningsframsteg för flera, tvärvetenskaplig styrka, nya utbildningar, inspirerande studiemiljöer – och ett rikt studentliv över hela campus.