Lunds universitets Science Village-kontor

Naturvetenskapliga fakultetens och LTH:s gemensamma projektkontor för LU:s Science Village-etablering

Loop – lunch

Yasemin Arhan Modéer, VD Altitude Meeting, tillsammans med Karin Ulfsdotter Crépin, SV-kontoret

Med stor glädje deltog vi i fredagens Loop-lunch. Med återkommande luncher av detta slag stärker The Loop sin roll som mötesplats för näringsliv, akademi och forskning.

Under lunchen fick vi träffa många intressanta, professionella och engagerade människor. Sociala möten är helt avgörande för att forskning ska leda till innovativa och praktiska produkter för en hållbar framtid.

Den mötesplats som The Loop erbjuder är en viktig faktor för att universitetets forskningsresultat ska leda till ”verkstad”, nya tekniska tillämpningar och verklig samhällsförändring. Något inte minst klimatfrågan gör oss smärtsamt medvetna om.

Närheten till ESS och Max IV är naturligtvis drivkraften i universitetets beslut att etablera verksamhet i Science Village, men utan mänskliga, professionella möten, riskerar många intressanta forskningsresultat att inte resultera i innovationer.

Nanolab Science Village är ett viktigt steg i universitetets etablering i Science Village. I nanovetenskapen finns nycklarna till många lösningar för en hållbar framtid. Det är i sanning ett revolutionerande steg i den tekniska utvecklingen.

Vi, vid Science Village-kontoret, är därför mycket glada över att vi fick tillfälle att berätta om detta och vårt uppdrag att stödja universitetets etablering i det framväxande Science Village. En process som också omfattar nya möjligheter för hela campus. Det kan inte nog betonas! Delta gärna i Science Village-kontorets samtal om universitetets campusplan och dess utveckling i morgon tisdag den 16 nov 08.00-09.00. Välkommen att anmäla dig här.

Stort tack, The Loop, för ett värdefullt möte. Vi ser fram emot fortsatt gott samarbete! / Eva, Karin, Carina

november 15, 2021

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.