Höstterminen börjar – det här händer nu

Gräsmatta med blommor framför byggnad. Foto.

Välkomna tillbaka, önskar vi på Lunds universitets Science Village-kontor. Hoppas att ni har haft en skön sommar!

Nu har vi ställt samman underlag i en Kartläggningsrapport för att fakultetsstyrelserna på LTH och Naturvetenskapliga fakulteten ska kunna ge ett godkännande av omfattningsförslaget som sedan överlämnas till rektor i oktober. Kartläggningen består av sammanfattning av remissvar med SWOT-analyser, risk- och konsekvensanalys, PM Lokaler och finansiering, samt kartläggning av nuläge och bedömd utveckling med konsekvenser för etableringen i Science Village. Remissvar och risk- och konsekvensanalys har diskuterats flitigt på Naturvetenskapliga fakulteten och LTH i olika konstellationer.

Läs också: Ett år på Science Village-kontoret

Vad är nästa steg?

Därefter kan rektor ge fakulteterna uppdrag om fortsatt utredning att ta fram underlag med verksamhetsbeskrivning för lokalprogram och preliminära rumsfunktionsprogram i samarbete med LU Byggnad. Sedan börjar arbetet med att sätta ihop underlag för hyresvärdsupphandling. Läs mer om offentlig upphandling i faktarutan nedan.

Kontakta oss

På vårt fysiska kontor på Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC) på Sölvegatan 26 är det oftast någon på plats. Välkommen att hälsa på! Håll också utkik efter datum för Öppet Hus, Morgonsamtal och andra event i höst. Prenumerera på bloggen genom att scrolla längst ner på denna sida, skriv in din mejl-adress och tryck på knappen “prenumerera”.

Vill ni boka ett möte, få en presentation, ställa frågor eller annat mejla oss på: svkontoret@rektor.lu.se, eller se fler kontaktuppgifter på Kontakta kontoret.

Om offentlig upphandling

Offentlig upphandling ska säkerställa att organisationer inom offentlig sektor öppnar upp sina inköp för konkurrens. Detta så att skattemedel används så effektivt som möjligt och företag inom EU kan göra affärer med offentlig sektor på lika villkor.

Vid upphandlingar till större värden, där det finns en skyldighet att annonsera, får allmänheten också ökad insyn i vad som sker och hur deras skattemedel används. Det blir med andra ord lättare att kontrollera att inköpen sker på affärsmässiga grunder och inte personliga.

Källa: Upphandlingsmyndigheten

augusti 22, 2022